Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
glutén , tojás , tej1.
A mazsolát fél dl,kevés vízzel elkevert rumba áztatjuk.
2.
Az élesztőt egy kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
3.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját. A felfuttatott tejes élesztővel és a maradék langyos tejjel összegyúrjuk.
4.
Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Közepesen lágy kalácstésztává dagasztjuk. A tálban hagyva, a tetejét kevés liszttel meghintve, 30-35 percig langyos helyen kelesztjük.
5.
A töltelékhez egy tálban összekeverjük a mascarpone-t a porcukorral és a fahéjjal. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
6.
Miután a tészta megkelt, 4 egyforma darabra osztjuk és mindegyiket kis cipóvá formázzuk. A cipókat egyesével, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és a fahéjas töltelék egynegyed részével egyenletesen megkenjük és megszórjuk egy kevés mazsolával.
7.
Feltekerjük, mint a bejglit, és nagyjából egyforma háromszögekre vágva, ráhelyezzük a rudat a sütőpapírral kibélelt tepsire. Majd a többi tésztával is ugyanígy járunk el. Egymás mellé helyezzük a tepsire a rudakat, kevés helyet hagyva közöttük. 8, Konyharuhával letakarva, hagyjuk körülbelül 15 percig kelni, majd a tetejüket egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával egyenletesen lekenjük és az előzőleg bemelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután a háromszögek megsültek, hűlni hagyjuk őket,majd tálaljuk.
Sülés közben, a töltelék jól átitatja, szinte beleolvad a tésztába, ami ettől nagyon puha és lágy lesz és ahogy, a sütemény aljára folyik, ott egy kissé megkaramellizálódik a benne lévő cukor, ami még finomabbá teszi.
600 g Liszt
50 g Barna cukor
3 db Tojás sárgája
350 ml Tej
40 g Vaj
1 csomag Instant élesztő
1 db Citrom
csipet Só
120 g Szarvasi mascarpone
100 g Porcukor
2 tk. Fahéj
30 g, kb. 2 ek. Mazsola
50 ml Rum
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!