Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej1.
A kekszet daráljuk össze 3 ek olvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 23 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Ebbe nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Süssük 10 percig 180C-os sütőben. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.
2.
Közben verjük fel a habtejszínt és tegyük hűtőbe. A mascarponét verjük fel a cukorral és a sűrített tejjel. (Ha cukrozott sűrített tejet használunk, akkor ehhez igazodjunk a hozzáadott cukorral.)
3.
Keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot , a citromlét és a citromhéjat.
4.
Kanalazzuk a kekszes alapra, majd tegyük fagyasztóba.
5.
Tálalás és szeletelés előtt vegyük ki a fagyasztóból 20-30 perccel korábban. Készítsünk közben citromléből, cukorból és egy kis vízből szirupot. Tálaljuk ezzel a tortánkat.
500 g Szarvasi mascarpone
250 ml Tejszín
400 ml Tej
60 g Cukor
2 db Citrom leve
1 db Citrom
150 g Zabkeksz
45 g Vaj
Tálaláshoz Citromszirup
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!