leendő
partnereinknek

Fagyos citromos mascarpone torta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A kekszet daráljuk össze 3 ek olvadt vajjal. Béleljük ki egy kb. 23 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Ebbe nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Süssük 10 percig 180C-os sütőben. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.

2.

Közben verjük fel a habtejszínt és tegyük hűtőbe. A mascarponét verjük fel a cukorral és a sűrített tejjel. (Ha cukrozott sűrített tejet használunk, akkor ehhez igazodjunk a hozzáadott cukorral.)

3.

Keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot , a citromlét és a citromhéjat.

4.

Kanalazzuk a kekszes alapra, majd tegyük fagyasztóba.

5.

Tálalás és szeletelés előtt vegyük ki a fagyasztóból 20-30 perccel korábban. Készítsünk közben citromléből, cukorból és egy kis vízből szirupot. Tálaljuk ezzel a tortánkat.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

250 ml Tejszín

400 ml Tej

60 g Cukor

2 db Citrom leve

1 db Citrom

150 g Zabkeksz

45 g Vaj

Tálaláshoz Citromszirup