leendő
partnereinknek

Erdőjáró vacsora

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A szalonnát kockázzuk fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat. Ezen pirítsuk meg a szalonna kockákat.

2.

Míg pirul a húsos szalonna, szeleteljük fel a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a szalonnához és pirítsuk meg ezt is.

3.

Ezalatt vágjuk kockákra a megtisztított laskagombát és a vadgombákat. Adjuk a szalonnás hagymához és időnként megkeverve pirítsuk meg kb. 15 perc alatt. Végül ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal és a finomra vágott zöldfűszerekkel.

4.

A bagettet szeleteljük fel és törjük a szeleteket félbe. Egy fémnyelű serpenyőben pirítsuk meg őket forró olívaolajon. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

5.

Ezután kanalazzuk rá a pirított gombát és szórjuk meg reszelt mozzarella sajtot. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük rá a sajtot kb. 7-8 perc alatt.

Hozzávalók

1 g Szarvasi mozzarella

300 g Gomba

100 g Erdei gomba

1 fej Hagyma

3 gerezd Fokhagyma

1 csokor Petrezselyemzöld

3-4 ág, vagy néhány tk. Kakukkfű

1/2 db Citrom

1/2 Bagett

4 ek. Olívaolaj

Bors