leendő
partnereinknek

Epres,bazsalikomos, mascarponés palacsinta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Verjük fel enyhén a tojást. Leverjük el a lisztet a tejjel, majd keverjük hozzá a tojást. Ezután a vaníliás cukrot és a sót is. Hagyjuk kicsit állni.

2.

Közben az epret mossuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze a mascarponéval, cukorral, a finomra vágott bazsalikommal és egy kis citromlével. A díszítésnek szánt epret is szeleteljük fel, keverjük össze a cukorral és esetleg egy kis narancslével.

3.

A szokásos módon süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg őket a mascarponés krémmel. Tálaláskor díszítsük a cukros eperszeletekkel.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

45-50 g Cukor

250g, kb 6-8 db Eper

5-6 db Bazsalikom levél

1 kk. kb. 1/4 ek. Citromlé

A TÉSZTÁHOZ

3 db Tojás

100 g Liszt

1 tasak, 5-10 g Vaníliás cukor

250 ml Tej

30 g Vaj

A DÍSZÍTÉSHEZ

Néhány db Eper

1 db Narancs

15 g Cukor