Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás , glutén1.
Verjük fel enyhén a tojást. Leverjük el a lisztet a tejjel, majd keverjük hozzá a tojást. Ezután a vaníliás cukrot és a sót is. Hagyjuk kicsit állni.
2.
Közben az epret mossuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze a mascarponéval, cukorral, a finomra vágott bazsalikommal és egy kis citromlével. A díszítésnek szánt epret is szeleteljük fel, keverjük össze a cukorral és esetleg egy kis narancslével.
3.
A szokásos módon süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg őket a mascarponés krémmel. Tálaláskor díszítsük a cukros eperszeletekkel.
250 g Szarvasi mascarpone
45-50 g Cukor
250g, kb 6-8 db Eper
5-6 db Bazsalikom levél
1 kk. kb. 1/4 ek. Citromlé
3 db Tojás
100 g Liszt
1 tasak, 5-10 g Vaníliás cukor
250 ml Tej
30 g Vaj
Só
Néhány db Eper
1 db Narancs
15 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!