Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté.
2.
Keverjük össze a ricottát a mézzel, liszttel, a tojások sárgájával,a citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
3.
Verjük föl a tojásfehérjét és óvatosan keverjük össze a ricottás masszával.
4.
Kenjünk ki vajjal és szórjuk meg kevés cukorral egy 24-25 cm-es szétnyitható tortaformát. Öntsük bele a tésztát. Az megmosott epreket vágjuk félbe és tegyük a tészta tetejére. Majd tegyük be a sütőbe és kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni és már akár melegen is fogyaszthatjuk. Melegen, illetve langyosan a legfinomabb, de nem fogunk benne csalódni akkor sem, ha a hűtőből kivéve, hidegen fogyasztjuk. A ricotta és az édes, lédús eper igazi nagy találkozása ez a torta.
500 g Szarvasi ricotta
100 g méz
75 g Liszt
10 g Vaníliás cukor
6 db Tojás
10 db Eper
2-3 tk. Citromhéj
VAJ ÉS CUKOR A FORMA KIKENÉSÉHEZ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!