leendő
partnereinknek

Epres ricottatorta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté.

2.

Keverjük össze a ricottát a mézzel, liszttel, a tojások sárgájával,a citromhéjjal és a vaníliás cukorral.

3.

Verjük föl a tojásfehérjét és óvatosan keverjük össze a ricottás masszával.

4.

Kenjünk ki vajjal és szórjuk meg kevés cukorral egy 24-25 cm-es szétnyitható tortaformát. Öntsük bele a tésztát. Az megmosott epreket vágjuk félbe és tegyük a tészta tetejére. Majd tegyük be a sütőbe és kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni és már akár melegen is fogyaszthatjuk. Melegen, illetve langyosan a legfinomabb, de nem fogunk benne csalódni akkor sem, ha a hűtőből kivéve, hidegen fogyasztjuk. A ricotta és az édes, lédús eper igazi nagy találkozása ez a torta.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

100 g méz

75 g Liszt

10 g Vaníliás cukor

6 db Tojás

10 db Eper

2-3 tk. Citromhéj

VAJ ÉS CUKOR A FORMA KIKENÉSÉHEZ