leendő
partnereinknek

Epres-rebarbarás omlós pite citromos mascarponéval

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Mossuk meg a rebarbarát és az epret. A rebarbarát vágjuk 2-3 centis darabokra. Az epret felezzük, vagy negyedeljük.

2.

Tegyük egy széles lábosba, vagy serpenyőbe őket. Szórjuk meg őket cukorral , fahéjjal és szegfűszeggel, majd nagyon alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Végül keverjük ki a keményítőt egy pici vízzel és tegyük vissza a gyümölcsökhöz. Enyhén sűrítsük be vele.

3.

Közben morzsoljuk össze a lisztet a vajjal. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, egy evőkanál tejfölt és a tojás sárgáját. Gyúrjuk puha, de nyújtható tésztává. Válasszuk ketté és nyújtsuk ki a tepsink (egy kisebb tepsi legyen) formájára őket.

4.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Erre tegyük az első kinyújtott tésztát. Szurkáljuk meg egy villával, majd szórjuk meg a zsemlemorzsával. Öntsük rá a gyümölcsöt. Oszlassuk jól el, majd végül tegyük rá a második lap tésztát. Szurkáljuk meg ezt is egy villával, majd kenjük be a tojásfehérjével.

5.

Tegyük 175 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig. Természetesen ellenőrizzük néha, a tetejének szép aranybarnára kell sülnie.

6.

Tálalás előtt verjük fel a mascarponét a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Kínáljuk a pite mellé.

Hozzávalók

A KÉRMEHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

3 tasak, kb. 15-30g g Vaníliás cukor

1 db Citrom

A TÉSZTÁHOZ

200 g Liszt

120 g Vaj

Egy csipet Só

1 tk. Sütőpor

1 ek. / kb. 20 g Tejföl

1 ek. / 15 g Vaníliás cukor

1 db Tojás

A TÖLTELÉKHEZ

500 g Rebarbara

250g / 6-8 db Eper

5-6 db Szegfűszeg

5 ek. / 70-80 g Cukor

1 ek. / 15 g Keményítő

kb. 1 tk. Fahéj

1 ek. Zsemlemorzsa