Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Mossuk meg a rebarbarát és az epret. A rebarbarát vágjuk 2-3 centis darabokra. Az epret felezzük, vagy negyedeljük.
2.
Tegyük egy széles lábosba, vagy serpenyőbe őket. Szórjuk meg őket cukorral , fahéjjal és szegfűszeggel, majd nagyon alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Végül keverjük ki a keményítőt egy pici vízzel és tegyük vissza a gyümölcsökhöz. Enyhén sűrítsük be vele.
3.
Közben morzsoljuk össze a lisztet a vajjal. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, egy evőkanál tejfölt és a tojás sárgáját. Gyúrjuk puha, de nyújtható tésztává. Válasszuk ketté és nyújtsuk ki a tepsink (egy kisebb tepsi legyen) formájára őket.
4.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Erre tegyük az első kinyújtott tésztát. Szurkáljuk meg egy villával, majd szórjuk meg a zsemlemorzsával. Öntsük rá a gyümölcsöt. Oszlassuk jól el, majd végül tegyük rá a második lap tésztát. Szurkáljuk meg ezt is egy villával, majd kenjük be a tojásfehérjével.
5.
Tegyük 175 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig. Természetesen ellenőrizzük néha, a tetejének szép aranybarnára kell sülnie.
6.
Tálalás előtt verjük fel a mascarponét a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Kínáljuk a pite mellé.
250 g Szarvasi mascarpone
3 tasak, kb. 15-30g g Vaníliás cukor
1 db Citrom
200 g Liszt
120 g Vaj
Egy csipet Só
1 tk. Sütőpor
1 ek. / kb. 20 g Tejföl
1 ek. / 15 g Vaníliás cukor
1 db Tojás
500 g Rebarbara
250g / 6-8 db Eper
5-6 db Szegfűszeg
5 ek. / 70-80 g Cukor
1 ek. / 15 g Keményítő
kb. 1 tk. Fahéj
1 ek. Zsemlemorzsa
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!