leendő
partnereinknek

Epres-mascarponés sajtkrémtorta falatkák

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A kekszet tegyük egy zacskóba, majd törjük össze. Egy tálkában keverjük össze a megolvasztott vajjal.

2.

A mascarponét keverjük össze a tojással, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

3.

Egy mini muffin formába tegyünk 10-12 db kisebb muffin papírt. Ezekbe nyomkodjuk bele a vajas kekszdarát. Majd kanalazzuk rá a mascarpone mixet. Tegyük 190 C-os sütőbe 10-12 percre.

4.

Ezalatt vágjunk az eperből szeleteket. Amikor kivettük a sütőből az édességet, helyezzük a tetejükre az eper szeleteket. Hagyjuk hűlni, majd tegyük pár órára hűtőbe.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

1 db Tojás

45 g Cukor

3 db, kb. 50-100g g Zabkeksz

1 db Vanília rúd

15 g Vaj

5-6 db Eper