leendő
partnereinknek

Epres-mascarponés palacsinta torony

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

glutén , tojás , tej

Elkészítés

1.

Keverjük simára a palacsintatészta összetevőit. A tésztának jó sűrűnek kell lennie. Majd süssünk belőlük 8-10 cm átmérőjű amerikai palacsintákat. (Ezek kisebbek, de magasabbak, mint a megszokott palacsinták.)

2.

Az epreket mossuk meg és vágjuk szeletekre.

3.

A tejszínt verjük fel ízlés szerint egy-két evőkanál cukorral, ne túl keményre. A mascarponét keverjük simára, majd óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabot.

4.

Készítsünk belőlük tornyot úgy, hogy az alsó palacsintát kenjük meg habbal, tegyünk rá epret, majd erre még egy palacsintát, majd epret. Kedvünk szerint készíthetünk 3-4, vagy akár 5 emeletet is belőlük. Igazán csábító májusi hétvégi reggeli, de desszertnek is bármikor elkészíthetjük.

Hozzávalók

TÉSZTÁHOZ

250 g Liszt

2 db Tojás

1 tk. Sütőpor

15 g Cukor

Olaj a sütéshez

4 dl Kefir

1 tk Szódabikarbóna

TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

200 ml Tejszín

15-20 db Eper

15-30 g Cukor