Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
glutén , tojás , tej1.
Keverjük simára a palacsintatészta összetevőit. A tésztának jó sűrűnek kell lennie. Majd süssünk belőlük 8-10 cm átmérőjű amerikai palacsintákat. (Ezek kisebbek, de magasabbak, mint a megszokott palacsinták.)
2.
Az epreket mossuk meg és vágjuk szeletekre.
3.
A tejszínt verjük fel ízlés szerint egy-két evőkanál cukorral, ne túl keményre. A mascarponét keverjük simára, majd óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabot.
4.
Készítsünk belőlük tornyot úgy, hogy az alsó palacsintát kenjük meg habbal, tegyünk rá epret, majd erre még egy palacsintát, majd epret. Kedvünk szerint készíthetünk 3-4, vagy akár 5 emeletet is belőlük. Igazán csábító májusi hétvégi reggeli, de desszertnek is bármikor elkészíthetjük.
250 g Liszt
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
15 g Cukor
Olaj a sütéshez
4 dl Kefir
1 tk Szódabikarbóna
250 g Szarvasi mascarpone
200 ml Tejszín
15-20 db Eper
15-30 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!