Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Gyúrjuk össze a lisztet a felkockázott hideg vajjal, cukorral és egy tojással. Csomagoljuk be folpackba, majd tegyük hűtőbe fél órára.
2.
Közben verjük fel a másik tojás sárgáját a vaníliás cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét. Vejük fel a tojásfehérjét is, ezt is keverjük a tojásos mascarponéhoz. Tegyük hűtőbe.
3.
A tésztát nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Nem baj, ha kissé töredezik, így lesz finom, morzsás majd a megsült tésztánk.
4.
Nyomkodjuk bele a fém tésztaformákba a tésztát. Tegyünk rájuk egy kis darab alufóliát, majd ebbe szórjunk szárazbabot nehezéknek. Tegyük 175C-os sütőbe légkeverésre 25 percre.
5.
Miután kivettük, vegyük ki a formákból a tészta kosárkákat. Hagyjuk kicsit hűlni, majd töltsük meg a mascarponés töltelékkel őket.
6.
Az epret vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük a kosárkák tetejére. Felhasználásig tartsuk hűtőben.
250 g Szarvasi mascarpone
230 g Liszt
110 g Vaj
80 g Cukor
2 db Tojás
2x10 g Vaníliás cukor
6-8 db Eper
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!