leendő
partnereinknek

Epres, mascarponés kosárkák

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Gyúrjuk össze a lisztet a felkockázott hideg vajjal, cukorral és egy tojással. Csomagoljuk be folpackba, majd tegyük hűtőbe fél órára.

2.

Közben verjük fel a másik tojás sárgáját a vaníliás cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét. Vejük fel a tojásfehérjét is, ezt is keverjük a tojásos mascarponéhoz. Tegyük hűtőbe.

3.

A tésztát nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Nem baj, ha kissé töredezik, így lesz finom, morzsás majd a megsült tésztánk.

4.

Nyomkodjuk bele a fém tésztaformákba a tésztát. Tegyünk rájuk egy kis darab alufóliát, majd ebbe szórjunk szárazbabot nehezéknek. Tegyük 175C-os sütőbe légkeverésre 25 percre.

5.

Miután kivettük, vegyük ki a formákból a tészta kosárkákat. Hagyjuk kicsit hűlni, majd töltsük meg a mascarponés töltelékkel őket.

6.

Az epret vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük a kosárkák tetejére. Felhasználásig tartsuk hűtőben.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

230 g Liszt

110 g Vaj

80 g Cukor

2 db Tojás

2x10 g Vaníliás cukor

6-8 db Eper