leendő
partnereinknek

Epres mascarpone torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a kekszet, majd keverjük hozzá a vajat. A géppel jól dolgozzuk össze.

2.

Egy 25 cm-es tortaforma aljába jól nyomkodjuk bele. Úgy nyomkodjuk, hogy legyen 2-3 cm magas széle is. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit hűljön.

3.

Ezalatt elkészítjük a krémet. Válasszuk szét a tojást. A mascarponét keverjük össze a kikapart vanília magokkal, a tojássárgájával és a cukorral. Majd verjük fel a fehérjét és óvatosan keverjük hozzá.

4.

Ezt a krémet kanalazzuk bele a kekszes alapba, majd simítsuk el. Tegyük minimum 2-3 órára a hűtőbe, hogy jól álljon össze.

5.

Tálalás előtt mossuk meg az epret, szeleteljük föl és díszítsük vele a tortát. A tányérokra tehetünk még eperszeleteket, esetleg friss eperöntetet is.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

300 g Zabkeksz

100 g Vaj

250g, kb. 15-18 db db Eper

1 db Tojás

2 db Vanília rúd

30 g Cukor