Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben aprítsuk össze a kekszet, majd keverjük hozzá a vajat. A géppel jól dolgozzuk össze.
2.
Egy 25 cm-es tortaforma aljába jól nyomkodjuk bele. Úgy nyomkodjuk, hogy legyen 2-3 cm magas széle is. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit hűljön.
3.
Ezalatt elkészítjük a krémet. Válasszuk szét a tojást. A mascarponét keverjük össze a kikapart vanília magokkal, a tojássárgájával és a cukorral. Majd verjük fel a fehérjét és óvatosan keverjük hozzá.
4.
Ezt a krémet kanalazzuk bele a kekszes alapba, majd simítsuk el. Tegyük minimum 2-3 órára a hűtőbe, hogy jól álljon össze.
5.
Tálalás előtt mossuk meg az epret, szeleteljük föl és díszítsük vele a tortát. A tányérokra tehetünk még eperszeleteket, esetleg friss eperöntetet is.
500 g Szarvasi mascarpone
300 g Zabkeksz
100 g Vaj
250g, kb. 15-18 db db Eper
1 db Tojás
2 db Vanília rúd
30 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!