Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
glutén , tojás1.
Az élesztőt, cukrot és az olajat tegyük a vízbe és hagyjuk kb. 10 percig benne, hogy szépen fusson fel.
2.
A lisztet tegyük a dagasztógép táljába. Öntsük hozzá az élesztős vizet és kis-közepes fokozaton dagasszuk szép, finom egynemű tésztává. (Ha nincs gépünk, akkor természetesen kézzel is meg tudjuk dagasztani)
3.
Fedjük le egy konyharuhával (lehetőleg nedvessel) és tegyük meleg helyre. Kelesszük kb. egy órát. Ezután dagasszuk újra és szedjük 6 db kisebb gombócokká. Készíthetjük azonnal is a pizzát, vagy tehetjük a tésztát hűtőbe, folpackba csomagolva, későbbi felhasználásra.
1000 g Kenyérliszt
650 ml Víz
2 (2x7g) csomag Instant élesztő
50 ml, kb. 3-4 ek. Olívaolaj
1 kk. Só
15 g Cukor