leendő
partnereinknek

Egyszerű epres „tiramisu”

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Az epres tiramisu recept elkészítéséhez először 100 g epret 2 evőkanál cukorral pürésítsünk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy pici vizet. Ha kedvünk tartja, adhatunk hozzá egy kevés narancslikőrt is. A másik 200 g epret pedig szeleteljük fel.

2.

A mascarponét enyhén verjük fel, majd a tejszínt is verjük fel 2 evőkanál cukorral. Óvatosan keverjük össze.

3.

Egy szögletes edény aljára tegyünk egy keveset a mascarponés krémből. A babapiskótákat mártogassuk rövid ideig az eperszószba, majd tegyük a krémre. Erre tegyünk eperszeleteket. Mindaddig folytassuk, amíg tart az alapanyagunk. Legfelülre krém, majd eperszeletek jussanak. Tegyük a hűtőbe pár órára. Az epres tiramisu tálaláskor a tetejét megszórhatjuk kakaóporral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Babapiskóta

200 ml Tejszín

25 db Eper

60 g Cukor

(Opcionális) 1/8 dl Narancslikőr

(Opcionális) Pici Kakaópor