Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Az epres tiramisu recept elkészítéséhez először 100 g epret 2 evőkanál cukorral pürésítsünk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy pici vizet. Ha kedvünk tartja, adhatunk hozzá egy kevés narancslikőrt is. A másik 200 g epret pedig szeleteljük fel.
2.
A mascarponét enyhén verjük fel, majd a tejszínt is verjük fel 2 evőkanál cukorral. Óvatosan keverjük össze.
3.
Egy szögletes edény aljára tegyünk egy keveset a mascarponés krémből. A babapiskótákat mártogassuk rövid ideig az eperszószba, majd tegyük a krémre. Erre tegyünk eperszeleteket. Mindaddig folytassuk, amíg tart az alapanyagunk. Legfelülre krém, majd eperszeletek jussanak. Tegyük a hűtőbe pár órára. Az epres tiramisu tálaláskor a tetejét megszórhatjuk kakaóporral.
250 g Szarvasi mascarpone
200 g Babapiskóta
200 ml Tejszín
25 db Eper
60 g Cukor
(Opcionális) 1/8 dl Narancslikőr
(Opcionális) Pici Kakaópor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!