Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , mustár1.
A marhahúst tegyük be egy órára 10%-os sóoldatba.(1 liter víz, 100 g só)
2.
Ha kivettük, töröljük szárazra. Sütés előtt legjobb, ha egy zsinórral szépen bekötözzük a húst, hogy egyenletes formája legyen és később szépen tudjuk szeletelni.
3.
Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel és egy kevés olajon a hús minden oldalát pirítsuk le.
4.
Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.
5.
Majd tegyük át egy sütőtálba és 160C-on süssük kb. 45 percig. Ekkor szép rózsaszín húst kapunk, de süthetjük 5-10 perccel tovább is, ha jobban átsült húst szeretnénk. Ha kész, vegyük ki, tegyük át egy sütőrácsra és pihentessük kb. 8-10 percig. Ezután vágjuk le róla a zsinórt és szeleteljük fel.
6.
A mascarponét keverjük össze a mustárral, tormával, citromlével, sóval és borssal. Tálaljuk a marhahúst a tormás mascarponéval és párolt zöldségekkel, illetve kedvenc burgonya köretünkkel.
250 g Szarvasi mascarpone
1 kg Marha fartő
2 ek. Reszelt torma
1/3 ek. Dijoni mustár
1 db Citrom leve
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!