leendő
partnereinknek

édesburgonyás rizottó gorgonzolával és laktózmentes mascarponéval

ÉDESBURGONYÁS RIZOTTÓ GORGONZOLÁVAL ÉS LAKTÓZMENTES MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

ÉDESBURGONYÁS RIZOTTÓ GORGONZOLÁVAL ÉS LAKTÓZMENTES MASCARPONÉVAL

Kategória

Főételek

ÉDESBURGONYÁS RIZOTTÓ GORGONZOLÁVAL ÉS LAKTÓZMENTES MASCARPONÉVAL

Cimkék

Vegetáriánus , Ünnepi , Fitt , Vendégváró
ÉDESBURGONYÁS RIZOTTÓ GORGONZOLÁVAL ÉS LAKTÓZMENTES MASCARPONÉVAL

Allergének

tej , diófélék , zeller

Hozzávalók

125 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

200 g Rizs

Kb. 500g, 2 db Édesburgonya

100 g Sajt

1 db Salotta hagyma

50 g Dió

15-20 db Zsályalevél

15 g Vaj

1-2 ek. Olívaolaj

Kb. 800 ml Zöldségleves

Elkészítés

1.

Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.

2.

Közben vágjuk finomra a salottahagymát. Egy szélesebb aljú lábosban pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá a rizottó rizst. Pirítsuk a rizst fehéredésig.

3.

Majd kezdjük adagolni hozzá a forró zöldséglevest merőkanalanként. Mindig csak egyet és hagyjuk, hogy a rizs fője el, csak ezután adjuk a következőt.

4.

Addig főzzük, míg a rizs kívül nem lesz krémes, de a közepén még enyhén roppanós. Ekkor keverjük hozzá a közben megsült édesburgonyát , a kis kockákra vágott gorgonzola sajtot és a mascarponét.(A gorgonzola sajt 100 g-jában 0,1 g-nál kevesebb laktóz található, így laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.)

5.

Egy kevés olívaolajban pirítsuk meg a zsályaleveleket. Tálaláskor a dióval együtt szórjuk a rizottó tetejére. Rálocsolhatjuk a zsályás olíva olajat is.