Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , Ünnepi , Fitt , VendégváróAllergének
tej , diófélék , zeller1.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk pár cm-es kockákra. Egy kicsit forgassuk át olívaolajban, majd tegyük egy tepsibe, és 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
2.
Közben vágjuk finomra a salottahagymát. Egy szélesebb aljú lábosban pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá a rizottó rizst. Pirítsuk a rizst fehéredésig.
3.
Majd kezdjük adagolni hozzá a forró zöldséglevest merőkanalanként. Mindig csak egyet és hagyjuk, hogy a rizs fője el, csak ezután adjuk a következőt.
4.
Addig főzzük, míg a rizs kívül nem lesz krémes, de a közepén még enyhén roppanós. Ekkor keverjük hozzá a közben megsült édesburgonyát , a kis kockákra vágott gorgonzola sajtot és a mascarponét.(A gorgonzola sajt 100 g-jában 0,1 g-nál kevesebb laktóz található, így laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.)
5.
Egy kevés olívaolajban pirítsuk meg a zsályaleveleket. Tálaláskor a dióval együtt szórjuk a rizottó tetejére. Rálocsolhatjuk a zsályás olíva olajat is.
125 g Szarvasi laktózmentes mascarpone
200 g Rizs
Kb. 500g, 2 db Édesburgonya
100 g Sajt
1 db Salotta hagyma
50 g Dió
15-20 db Zsályalevél
15 g Vaj
1-2 ek. Olívaolaj
Kb. 800 ml Zöldségleves
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!