édesburgonyás reggeli ricottával és pulykával

ÉDESBURGONYÁS REGGELI RICOTTÁVAL ÉS PULYKÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

ÉDESBURGONYÁS REGGELI RICOTTÁVAL ÉS PULYKÁVAL

Kategória

Reggelik

ÉDESBURGONYÁS REGGELI RICOTTÁVAL ÉS PULYKÁVAL

Cimkék

Fitt
ÉDESBURGONYÁS REGGELI RICOTTÁVAL ÉS PULYKÁVAL

Allergének

tej , tojás

Hozzávalók

150 g Szarvasi ricotta

500 g Darált pulyka

2 db Édesburgonya

1 db Avokádó

4-5 db Koktélparadicsom

3 ek. Paradicsom szósz

3 db Tojás

1 kis csokor Petrezselyemzöld

1 ek. Provancei fűszerkeverék

1 db Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olívaolaj

Bors

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk üvegesre olíva olajon egy serpenyőben. Közben hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk őket kb. 2 cm-es kockákra. Adjuk a hagymához és keverjük el benne.

2.

Majd adjuk hozzá a húst is és pirítsuk meg. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le a serpenyőt és pároljuk az ételt kb. 25-30 percig, míg az édesburgonya meg nem puhul.

3.

Közben süssünk tükörtojást. Az avokádót hámozzuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat felezzük.

4.

Ha kész az étel, keverjünk hozzá finomra vágott petrezselyem zöldet. Kanalazzuk bele a ricottát. Tálaláskor tegyük rá a tükörtojásokat, a félbe vágott paradicsomokat és az avokádót. Kínáljunk hozzá meleg pitát, vagy puha tortillát.