Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy kis olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket egy serpenyőben. Végül szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni.
2.
Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és az édesburgonyát. Majd vágjuk őket nagyon vékony szeletekre. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk őket.
3.
Egy lábosban melegítsük föl a tejszínt és a mascarponét. Reszeljük bele a fokhagymát. Szedjük le a kakukkfű leveleit, majd vágjuk apróra és tegyük szintén a mascarponéba. Végül reszeljük bele a sajt felét. Keverjük össze a zöldségekkel és a sült szalonna kockákkal ezt a mixet.
4.
Vajazzunk ki egy sütőtálat, vagy tepsit. Öntsük bele a mascarponés zöldségeket, egyengessük el szépen a tálban őket.
5.
Fedjük le alufóliával és tegyük 190 fokos sütőbe kb. 25-30 percig, míg majdnem teljesen megpuhulnak a zöldségek.
6.
Ekkor vegyük le róla a fóliát és reszeljük rá a maradék sajtot. Tegyük vissza a sütőbe, míg szép barnára nem olvad a sajt a tetején.
250 g Szarvasi mascarpone
250 g Scamorza
200 ml Tejszín
1000 g Burgonya
1 nagyobb db Édesburgonya
1 db Póréhagyma
200 g Szalonna
3-4 ág vagy 1-2 tk. Kakukkfű
2 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!