leendő
partnereinknek

édesburgonyás gratin szalonnával, mascarponéval és scamorzával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd egy kis olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket egy serpenyőben. Végül szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni.

2.

Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és az édesburgonyát. Majd vágjuk őket nagyon vékony szeletekre. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk őket.

3.

Egy lábosban melegítsük föl a tejszínt és a mascarponét. Reszeljük bele a fokhagymát. Szedjük le a kakukkfű leveleit, majd vágjuk apróra és tegyük szintén a mascarponéba. Végül reszeljük bele a sajt felét. Keverjük össze a zöldségekkel és a sült szalonna kockákkal ezt a mixet.

4.

Vajazzunk ki egy sütőtálat, vagy tepsit. Öntsük bele a mascarponés zöldségeket, egyengessük el szépen a tálban őket.

5.

Fedjük le alufóliával és tegyük 190 fokos sütőbe kb. 25-30 percig, míg majdnem teljesen megpuhulnak a zöldségek.

6.

Ekkor vegyük le róla a fóliát és reszeljük rá a maradék sajtot. Tegyük vissza a sütőbe, míg szép barnára nem olvad a sajt a tetején.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Scamorza

200 ml Tejszín

1000 g Burgonya

1 nagyobb db Édesburgonya

1 db Póréhagyma

200 g Szalonna

3-4 ág vagy 1-2 tk. Kakukkfű

2 gerezd Fokhagyma

Bors