leendő
partnereinknek

édesburgonyás-babos chili sertéshússal

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A hagymát, zellerszárat és a fokhagymát vágjuk apróra. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk föl. A koriandernek csipkedjük le a leveleit. A szárait mossuk meg és kötözzük össze.

2.

Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel olívaolajat. Kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a hagymát és a zellert. Kb. 3 perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 2-3 percig együtt őket, időnként megkeverve.

3.

Közben kockázzuk fel a húst.

4.

Adjuk a hagymás alaphoz és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk meg, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, és adjuk hozzá az édesburgonyát. Tegyük bele az összekötözött koriander szárakat és a karikára vágott chili paprikát is. Adjunk hozzá még egy kis vizet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot.

5.

Fűszerezzük be az oregánóval, chilivel, római köménnyel és fahéjjal. Kis lángon főzzük majdnem puhára a húst.

6.

Ekkor adjuk hozzá a leöblített és lecsöpögtetett babot és kukoricát. Főzzük együtt még kb. 10-15 percig, míg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, időnként pótoljuk a vizet. A főzés végén ízesítsük még egy kis sóval, borssal, ha szükséges.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

600g / kb. 1 szelet Sertéscomb

2 db Édesburgonya

1 konzerv / kb. 400 g Vörösbab

1 doboz Paradicsom konzerv

1 konzerv / kb 400 g Csemege kukorica

3 gerezd Fokhagyma

1 db Vöröshagyma

1/2 tk. Oregánó

1 KK. SZÁRÍTOTT CHILI PAPRIKA

1 tk. Fahéj

1 db Lime

Bors