Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A hagymát, zellerszárat és a fokhagymát vágjuk apróra. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk föl. A koriandernek csipkedjük le a leveleit. A szárait mossuk meg és kötözzük össze.
2.
Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel olívaolajat. Kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a hagymát és a zellert. Kb. 3 perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 2-3 percig együtt őket, időnként megkeverve.
3.
Közben kockázzuk fel a húst.
4.
Adjuk a hagymás alaphoz és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk meg, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, és adjuk hozzá az édesburgonyát. Tegyük bele az összekötözött koriander szárakat és a karikára vágott chili paprikát is. Adjunk hozzá még egy kis vizet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot.
5.
Fűszerezzük be az oregánóval, chilivel, római köménnyel és fahéjjal. Kis lángon főzzük majdnem puhára a húst.
6.
Ekkor adjuk hozzá a leöblített és lecsöpögtetett babot és kukoricát. Főzzük együtt még kb. 10-15 percig, míg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, időnként pótoljuk a vizet. A főzés végén ízesítsük még egy kis sóval, borssal, ha szükséges.
100 g Szarvasi pizza mozzarella
600g / kb. 1 szelet Sertéscomb
2 db Édesburgonya
1 konzerv / kb. 400 g Vörösbab
1 doboz Paradicsom konzerv
1 konzerv / kb 400 g Csemege kukorica
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1/2 tk. Oregánó
1 KK. SZÁRÍTOTT CHILI PAPRIKA
1 tk. Fahéj
1 db Lime
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!