leendő
partnereinknek

Dupla mozzarella burger avokádó és nektarin salsával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.

2.

Készítsük el a salsát. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a húsát, majd vágjuk kisebb kockákra. Ugyanígy vágjuk kis kockákra a nektarint, a lilahagymát vágjuk finomra. A bazsalikomot és a chilit is vágjuk finomra. Keverjük össze őket, ízesítsük citromlével, sóval, borssal és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük félre felhasználásig.

3.

A burgereket grillezzük meg, majd tegyük a sütőbe 200 C-on grill fokozaton úgy, hogy tegyünk egy-egy szelet mozzarella sajtot rájuk. Pár perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot, majd kivéve a sütőből, hagyjuk 2-3 percig pihenni.

4.

Tálaljuk puffancsban, kanalazzunk rájuk a salsából és kínáljunk hozzá sült krumplit.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

400 g Darált marhahús

1 db Burger zsemle

2 ek. Zsemlemorzsa

1 db Tojás

1 db Avokádó

1 db Nektarin

1/2 db Lilahagyma

10 db Bazsalikom levél

1/2 db Chili

1/2 db Lime

3 ek. Olívaolaj

Bors