Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
2.
Készítsük el a salsát. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a húsát, majd vágjuk kisebb kockákra. Ugyanígy vágjuk kis kockákra a nektarint, a lilahagymát vágjuk finomra. A bazsalikomot és a chilit is vágjuk finomra. Keverjük össze őket, ízesítsük citromlével, sóval, borssal és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük félre felhasználásig.
3.
A burgereket grillezzük meg, majd tegyük a sütőbe 200 C-on grill fokozaton úgy, hogy tegyünk egy-egy szelet mozzarella sajtot rájuk. Pár perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot, majd kivéve a sütőből, hagyjuk 2-3 percig pihenni.
4.
Tálaljuk puffancsban, kanalazzunk rájuk a salsából és kínáljunk hozzá sült krumplit.
100 g Szarvasi mozzarella
400 g Darált marhahús
1 db Burger zsemle
2 ek. Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 db Avokádó
1 db Nektarin
1/2 db Lilahagyma
10 db Bazsalikom levél
1/2 db Chili
1/2 db Lime
3 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!