Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , diófélék , tojás1.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Verjük fel a vajat a cukorral jó habosra egy robotgépben, míg a cukor elolvad.
2.
Közben mérjük ki a lisztet, 100 g darált diót. A lisztet szitáljuk le hogy jó levegős legyen, és keverjük össze a dióval és a sütőporral. Készítsünk 1 evőkanál instant kávéból és egy evőkanál vízből nagyon erős kávét.
3.
Ha a vajat felvertük a cukorral, vegyük a gépet kisebb fokozatra és üssük bele a tojásokat egyenként egy-egy evőkanál diós liszt kíséretében. A végén keverjük bele a maradék diós lisztet és a kávé.
4.
Egy 25 cm-es sütőforma (vagy kb. hasonló méretű) aljába illesszünk sütőpapírt, az oldalát pedig kenjük ki vajjal. Kanalazzuk bele a tésztát és a 160 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 40 perc alatt.
5.
Közben keverjük ki a krémet. A mascarponét keverjük össze a porcukorral és 4 evőkanál erős kávéval, amit a korábbi módon készíts el.
6.
Ha megsült a tészta, hagyjuk kicsit hűlni. Ezután vágjuk középen félbe. Az alsó felét kenjük meg a mascarponés krémmel és szórjunk rá a maradék darált dióból. Majd illesszük rá a tetejét és kenjük be a krémmel az oldalát és a tetejét a tortának. Szórjuk meg darált dióval, hogy az fedje be az egész tortát.
7.
Tegyük hűtőbe és hagyjuk állni pár órát, míg a krém keményedik annyit, hogy könnyen tudjuk vágni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
750 g Szarvasi mascarpone
300 g Vaj
300 g Cukor
200 g Liszt
150 g Darált dió
150 g Porcukor
2 tasak Sütőpor
6 db Tojás
6 ek., kb. 90 ml Kávé
Forma kikenéséhez 1 ek., kb 10-20 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!