
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , diófélék1.
A 100 g cukrot tegyük fel bő fél dl vízben és közepes lángon oldjuk fel benne. Mikor elolvadt, akkor közepes, nagy lángon karamellizáljuk. Mikor már lesz egy kis barnás színe, akkor adjuk hozzá a diót. Állandóan kevergetve barnítsuk tovább. Ha már kicsit mélyült a színe, akkor ezt a sűrű szirupot öntsük ki egy olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni.
2.
Mikor kihűlt, akkor törjük össze, sőt, egy robotgépben aprítsuk fel.
3.
Az instant kávét keverjük el egy pici vízben, majd ezt keverjük a tejfölhöz.
4.
A mascarponét verjük fel a porcukorral, majd óvatosan keverjük össze a kávés tejföllel. Ehhez keverjük hozzá az égetett cukros diódara nagy részét.
5.
Helyezzük az első palacsintát egy kb. 23 cm-es szétnyitható tortaformába. Kenjük meg krémmel, majd tegyünk rá még egy palacsintát, erre ismét egy réteg krém kerül. Folytassuk addig, amíg tart az alapanyagunk. Felülre krém kerüljön. Tegyük pár órára, vagy akár egész napra a hűtőbe a palacsinta tortát.
6.
Tálaláskor szórjuk meg a palacsintát a meghagyott 1-2 evőkanálnyi égetett cukros dióval.
500 g Szarvasi mascarpone
10-12 db Kész palacsinta
450 g Tejföl
1 ek., kb. 10 ml Kávé
100 g Dióbél
100 g Cukor
175 g Porcukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!