leendő
partnereinknek

Diós, fügés torta

DIÓS, FÜGÉS TORTA

Elkészítési idő

60-120 perc

DIÓS, FÜGÉS TORTA

Kategória

Desszertek

DIÓS, FÜGÉS TORTA

Cimkék

Ünnepi , Vendégváró
DIÓS, FÜGÉS TORTA

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Liszt

3 db Tojás

160 g Cukor

100 g Dió

30 g Keményítő

1 csomag Instant élesztő

250 g Aszalt füge

1 db Citrom

Elkészítés

1.

Verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a citromhéjat.

2.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a keményítőt és az instant élesztőt. Keverjük jól össze.

3.

Egy csatos tortaforma aljába tegyünk papírt, körbe pedig vajazzuk ki. Öntsük bele a tésztát.

4.

A fügét vágjuk darabokba, majd szórjuk a tészta tetejére. A kezünkkel kissé nyomkodjuk bele.

5.

175 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 40-45 perc alatt. Ha kész, vegyük ki, majd hagyjuk hűlni tálalás előtt.