Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Kenjünk ki egy kis vajjal és liszttel egy tepsit.
2.
A datolyát daraboljuk össze, majd öntsük le a forró vízzel. Hagyjuk így hűlni kicsit, míg a többi dologgal elkészülünk.
3.
Egy konyhai robotgépben krémesítsük a puha vajat a cukorral és a vanília aromával.
4.
A liszthez adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport.
5.
Ehhez adjuk hozzá az időközben kicsit hűlt forró vizes datolyát. Jól keverjük össze.
6.
A végén keverjük ehhez a tojásokat egyenként.
7.
Öntsük bele a mixet a tepsibe és süssük meg kb. 35 perc alatt 180 fokon. Ha kész, hagyjuk hűlni és lefedve tegyük el. Azonnal is tálalhatjuk, de jól bírja a tárolást, sőt még finomabb 1-2 nap múlva.
8.
A mascarponéval, sötétbarna cukorral és a vajjal készítsünk hozzá egy egyszerű toffee szószt. Az összetevőket tegyük egy lábosba és kevergetve melegítsük össze. A sütemény legfinomabb melegen a forró toffee szósszal és vanília fagylalttal.
250 g Szarvasi mascarpone
250 G Barna cukor
110 g Vaj
4 ek. Vanília aroma
350 g Barna cukor
450 g Liszt
2 db Tojás
350 G DATOLYA
550 ml Víz
1 tk Szódabikarbóna
1 tk. Sütőpor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!