Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A darált húsos rakott krumpli elkészítéséhez, a sütőt melegítsük elő 170 fokra. Az egyik hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
2.
Adjuk hozzá a közben kis kockákra vágott sárgarépát. Pirítsuk tovább együtt a hagymával.
3.
Adjuk hozzá a darált húst is, kevergetve pirítsuk fehéredésig. Fűszerezzük a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Kis lángon pároljuk legalább 15 percig. A végén keverjük hozzá a mascarponét.
5.
A másik hagymát szeleteljük vékonyra és egy kis olívaolajon pirítsuk meg egy lábosban. Adjuk hozzá a krumplit és a lereszelt 2 fokhagyma gerezdet. Pirítsuk kicsit, majd öntsük rá a húslevest. Hozzuk forrásba és főzzük 1-2 percig.
6.
Egy tűzálló edénybe tegyük a krumpli felét, majd kanalazzuk rá a mascarponés darált húst. Végül tegyük a tetejére a maradék krumplit, szépen simítsuk el. Szórjuk meg a tetejét a reszelt pecorinóval, vagy parmezánnal. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 40 perc alatt.
7.
Ezután már tálalhatjuk is a mascarónés, darált húsos rakott krumplit!
250 g Szarvasi mascarpone
500 g Darált sertéshús
1000 g Burgonya
1 szál Sárgarépa
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 tk. Rozmaring
1/2 tk. Kakukkfű
50 g Parmezán sajt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!