leendő
partnereinknek

Darált hússal és mascarponéval rakott krumpli

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A darált húsos rakott krumpli elkészítéséhez, a sütőt melegítsük elő 170 fokra. Az egyik hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.

2.

Adjuk hozzá a közben kis kockákra vágott sárgarépát. Pirítsuk tovább együtt a hagymával.

3.

Adjuk hozzá a darált húst is, kevergetve pirítsuk fehéredésig. Fűszerezzük a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Kis lángon pároljuk legalább 15 percig. A végén keverjük hozzá a mascarponét.

5.

A másik hagymát szeleteljük vékonyra és egy kis olívaolajon pirítsuk meg egy lábosban. Adjuk hozzá a krumplit és a lereszelt 2 fokhagyma gerezdet. Pirítsuk kicsit, majd öntsük rá a húslevest. Hozzuk forrásba és főzzük 1-2 percig.

6.

Egy tűzálló edénybe tegyük a krumpli felét, majd kanalazzuk rá a mascarponés darált húst. Végül tegyük a tetejére a maradék krumplit, szépen simítsuk el. Szórjuk meg a tetejét a reszelt pecorinóval, vagy parmezánnal. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 40 perc alatt.

7.

Ezután már tálalhatjuk is a mascarónés, darált húsos rakott krumplit!

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Darált sertéshús

1000 g Burgonya

1 szál Sárgarépa

2 db Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

2 tk. Rozmaring

1/2 tk. Kakukkfű

50 g Parmezán sajt

Bors