Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A kis kockákra vágott sütőtököt kevés sós vízben pároljuk puhára kb. 15-20 perc alatt.
2.
Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, majd tegyük félre állni.
3.
Ezalatt készítsük el a tölteléket. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket kevés olajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal. Pirítsuk meg a húst kb. 10 perc alatt. Végül keverjük hozzá a közben megfőtt sütőtök kockákat. Tegyük félre hűlni.
4.
Készítsük el a gombaszószt. Vágjuk cikkekre, vagy szeletekre a gombát. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Miután elfőtte a levét, adjuk hozzá a mascarponét és a tejszínt. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, állandóan kevergetve. Végül szórjuk meg finomra vágott metélőhagymával.
5.
Ezzel párhuzamosan el is kezdhetjük sütni a palacsintákat. Kb.8-10 db-ot fogunk kapni.
6.
Ha készen vannak, tegyünk a közepükbe kb. 2 ek sütőtökös, húsos tölteléket. Készítsünk belőlük batyut. Kötözzük meg őket leforrázott snidling szálakkal. De készíthetünk belőlük egyszerűen párnákat is. Kínáljuk a palacsintákat a közben elkészült gombaszósszal.
150 g Szarvasi mascarpone
400 g Gomba
1 fej Hagyma
200 ml Tejszín
2-3 ek. Snidling
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
500 g Sült tök
500 g Darált sertéshús
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kakukkfű
2 ek. Olaj
Só
Bors
150 g Liszt
300 ml Tej
(Szénsavas) 100 ml Víz
1 db Tojás
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!