leendő
partnereinknek

Darált húsos, sütőtökös palacsinta gombaszósszal

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A kis kockákra vágott sütőtököt kevés sós vízben pároljuk puhára kb. 15-20 perc alatt.

2.

Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, majd tegyük félre állni.

3.

Ezalatt készítsük el a tölteléket. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket kevés olajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal. Pirítsuk meg a húst kb. 10 perc alatt. Végül keverjük hozzá a közben megfőtt sütőtök kockákat. Tegyük félre hűlni.

4.

Készítsük el a gombaszószt. Vágjuk cikkekre, vagy szeletekre a gombát. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Miután elfőtte a levét, adjuk hozzá a mascarponét és a tejszínt. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, állandóan kevergetve. Végül szórjuk meg finomra vágott metélőhagymával.

5.

Ezzel párhuzamosan el is kezdhetjük sütni a palacsintákat. Kb.8-10 db-ot fogunk kapni.

6.

Ha készen vannak, tegyünk a közepükbe kb. 2 ek sütőtökös, húsos tölteléket. Készítsünk belőlük batyut. Kötözzük meg őket leforrázott snidling szálakkal. De készíthetünk belőlük egyszerűen párnákat is. Kínáljuk a palacsintákat a közben elkészült gombaszósszal.

Hozzávalók

A GOMBASZÓSZHOZ

150 g Szarvasi mascarpone

400 g Gomba

1 fej Hagyma

200 ml Tejszín

2-3 ek. Snidling

1 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olaj

A TÖLTELÉKHEZ

500 g Sült tök

500 g Darált sertéshús

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Kakukkfű

2 ek. Olaj

Bors

A PALACSINTÁHOZ (8-10 DB)

150 g Liszt

300 ml Tej

(Szénsavas) 100 ml Víz

1 db Tojás