leendő
partnereinknek

Dani szelet

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2.

A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

3.

A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumba.

4.

A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

5.

1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

6.

A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk egy kevés rummal, (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).

7.

A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.

8.

A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet és végül a habbá vert tejszínt.

9.

Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.

Hozzávalók

TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

150 g Étcsoki

50 ml Tejszín

50 ml Narancslé

1 db Narancs héj

150 g Fehér csoki

100 ml Tejszín

100 g Vaj

1 db Avokádó

100 g vegyes Aszalt gyümölcs

100 ml Rum

Kockára vágott piskóta

TÉSZTÁHOZ

8 db Tojás

160 g Cukor

20 g Liszt

5 g Étcsoki

100 g vegyes Aszalt gyümölcs

DÍSZÍTÉSHEZ 2 DL TEJSZÍN, ÉTCSOKOLÁDÉ, VEGYES ASZALT GYÜMÖLCS