Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , szójabab , tojás , glutén1.
Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2.
A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
3.
A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumba.
4.
A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
5.
1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
6.
A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk egy kevés rummal, (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
7.
A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
8.
A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet és végül a habbá vert tejszínt.
9.
Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.
250 g Szarvasi mascarpone
150 g Étcsoki
50 ml Tejszín
50 ml Narancslé
1 db Narancs héj
150 g Fehér csoki
100 ml Tejszín
100 g Vaj
1 db Avokádó
100 g vegyes Aszalt gyümölcs
100 ml Rum
Kockára vágott piskóta
8 db Tojás
160 g Cukor
20 g Liszt
5 g Étcsoki
100 g vegyes Aszalt gyümölcs
DÍSZÍTÉSHEZ 2 DL TEJSZÍN, ÉTCSOKOLÁDÉ, VEGYES ASZALT GYÜMÖLCS
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!