Curry-s zöldborsófőzelék mascarponéval

CURRY-S ZÖLDBORSÓFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

CURRY-S ZÖLDBORSÓFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Kategória

Levesek és főzelékek

CURRY-S ZÖLDBORSÓFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Cimkék

Vegetáriánus
CURRY-S ZÖLDBORSÓFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Allergének

tej , glutén

Hozzávalók

20 g Szarvasi mascarpone

900 g Zöldborsó

80 g Vaj

1/2 ek. Curry

500 ml Tej

15 g Cukor

30 g Liszt

Elkészítés

1.

A vajat forrósítsuk fel, szórjuk rá a curry port. Állandóan kevergetve, 1 perc alatt pirítsuk kissé meg. Majd pároljuk meg rajta 4-5 perc alatt a borsót, időnként megkeverve.

2.

Szórjuk meg a liszttel, jól keverjük el, majd fokozatosan öntsük hozzá a hideg tejet. Kevergessük állandóan, hogy ne csomósodjon meg. Kis lángon főzzük 5-8 percig.

3.

Végül keverjük hozzá a mascarponét, ízesítsük sóval és egy kis cukorral. Tálaljuk forrón, pl. sült hússal.