leendő
partnereinknek

Cukkinis, ricottás tészta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Tegyünk föl a tésztának bő, sós vizet, majd ha lobogva forr, akkor főzzük meg benne a tésztát. Ha kész, szűrjük le. Tegyünk félre egy keveset a főzővízből.

2.

Közben vágjuk szeletekre a megmosott cukkinit, vagy mérettől függően akár fél szeletekre, vagy negyed szeletekre.

3.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat, majd kezdjük el pirítani benne a cukkinit.

4.

Ezalatt vágjuk finomra a bazsalikomot a fokhagymával együtt. Akár egy mozsárban is széttörhetjük őket egy kis olíva olaj hozzáadásával.

5.

A megfőtt tésztát adjuk a cukkínihez. Majd adjuk hozzá a fokhagymás bazsalikomot, a lereszelt citromhéjat, a ricottát és egy kis forró tésztafőző vizet. Keverjük el, hogy szép krémes állagú tésztát kapjunk. Tálaláskor szórjuk meg bőven reszelt parmezán sajttal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

400 g Cukkini

400 g Penne

1 db Vöröshagyma

8-10 db Bazsalikom levél

2-3 gerezd Fokhagyma

50 g Parmezán sajt

1 db Citrom

Bors

OLÍVAOLAJ