Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
Tegyünk föl a tésztának bő, sós vizet, majd ha lobogva forr, akkor főzzük meg benne a tésztát. Ha kész, szűrjük le. Tegyünk félre egy keveset a főzővízből.
2.
Közben vágjuk szeletekre a megmosott cukkinit, vagy mérettől függően akár fél szeletekre, vagy negyed szeletekre.
3.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat, majd kezdjük el pirítani benne a cukkinit.
4.
Ezalatt vágjuk finomra a bazsalikomot a fokhagymával együtt. Akár egy mozsárban is széttörhetjük őket egy kis olíva olaj hozzáadásával.
5.
A megfőtt tésztát adjuk a cukkínihez. Majd adjuk hozzá a fokhagymás bazsalikomot, a lereszelt citromhéjat, a ricottát és egy kis forró tésztafőző vizet. Keverjük el, hogy szép krémes állagú tésztát kapjunk. Tálaláskor szórjuk meg bőven reszelt parmezán sajttal.
250 g Szarvasi ricotta
400 g Cukkini
400 g Penne
1 db Vöröshagyma
8-10 db Bazsalikom levél
2-3 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
1 db Citrom
Só
Bors
OLÍVAOLAJ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!