Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén , tojás1.
A cukkínit mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd reszeljük le egy nagylyukú reszelőn. Sózzuk be és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy jól csöpögjön le. Hagyjuk így 5-10 percig, majd még kézzel jól csavarjuk ki.
2.
Tegyük egy keverőtálba a cukkínit és keverjük össze a liszttel, a tojással, a lereszelt fokhagymával, ricottával, a vékony szeletekre vágott újahgymával, a finomra vágott petrezselyemmel és a citromhéjjal. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3.
Közben forrósítsunk fel egy lábosban kevés olajat. Mikor már forró, akkor egy evőkanállal adagoljuk bele a cukkínis mixet. Süssük szép aranybarnára őket pár perc alatt. Tálaljuk citrom gerezdekkel vendégváróként, előételként, vagy csak egyszerűen egy nyári snackként.
125 g Szarvasi ricotta
400 g Cukkini
120 g Liszt
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
1 csokor Petrezselyemzöld
1 db Citrom
Só
Bors
Tálaláshoz 1-2 db Citrom
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!