leendő
partnereinknek

Cukkinis-ricottás ropogós

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cukkínit mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd reszeljük le egy nagylyukú reszelőn. Sózzuk be és tegyük egy tésztaszűrőbe, hogy jól csöpögjön le. Hagyjuk így 5-10 percig, majd még kézzel jól csavarjuk ki.

2.

Tegyük egy keverőtálba a cukkínit és keverjük össze a liszttel, a tojással, a lereszelt fokhagymával, ricottával, a vékony szeletekre vágott újahgymával, a finomra vágott petrezselyemmel és a citromhéjjal. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3.

Közben forrósítsunk fel egy lábosban kevés olajat. Mikor már forró, akkor egy evőkanállal adagoljuk bele a cukkínis mixet. Süssük szép aranybarnára őket pár perc alatt. Tálaljuk citrom gerezdekkel vendégváróként, előételként, vagy csak egyszerűen egy nyári snackként.

Hozzávalók

125 g Szarvasi ricotta

400 g Cukkini

120 g Liszt

3 gerezd Fokhagyma

2 db Tojás

1 csokor Petrezselyemzöld

1 db Citrom

Bors

Tálaláshoz 1-2 db Citrom