leendő
partnereinknek

Cukkini tekercsek ricottával és spenóttal töltve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.

2.

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Fonnyasszuk meg egy lábosban, forró olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kb. 25 perc alatt főzzünk belőle egy gyors paradicsom szószt. Közben fűszerezzük a provance-i fűszerekkel és ízesítsük sóval és egy kis borssal.

3.

Eközben a kiolvasztott spenótot jól csavarjuk ki, majd vágjuk finomra. Vágjunk finomra egy gerezd fokhagymát. Kevés olívaolajon enyhén pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot. Fonnyasszuk 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót is. Majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni. Ekkor keverjük hozzá a ricottát.

4.

A közben elkészült paradicsom szósz nagy részét kanalazzuk egy kisebb hőálló tál aljába. A vékony cukkini szeletekbe egyenként tegyünk egy-egy kisebb diónyi mennyiségű ricottás-spenótos krémet. Majd tekerjük fel őket és függőlegesen állítva helyezzük őket a paradicsom szószra.

5.

Végül kanalazzuk rájuk a maradék szószt. Tépkedjük rájuk a light mozzarellát. Helyezzük 190 C-os sütőbe és süssük készre kb. 15 perc alatt. Ha kész, tálalhatjuk azonnal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

Kb. 250g, db Cukkini

100 g Szarvasi mozzarella light

300 g Spenótlevél

1 doboz Paradicsom konzerv

2 gerezd Fokhagyma

1 fej Hagyma

1 ek. Provancei fűszerkeverék

1-2 csipet Szerecsendió

Bors

2 ek. Olívaolaj