Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej1.
A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
2.
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Fonnyasszuk meg egy lábosban, forró olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kb. 25 perc alatt főzzünk belőle egy gyors paradicsom szószt. Közben fűszerezzük a provance-i fűszerekkel és ízesítsük sóval és egy kis borssal.
3.
Eközben a kiolvasztott spenótot jól csavarjuk ki, majd vágjuk finomra. Vágjunk finomra egy gerezd fokhagymát. Kevés olívaolajon enyhén pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot. Fonnyasszuk 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót is. Majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni. Ekkor keverjük hozzá a ricottát.
4.
A közben elkészült paradicsom szósz nagy részét kanalazzuk egy kisebb hőálló tál aljába. A vékony cukkini szeletekbe egyenként tegyünk egy-egy kisebb diónyi mennyiségű ricottás-spenótos krémet. Majd tekerjük fel őket és függőlegesen állítva helyezzük őket a paradicsom szószra.
5.
Végül kanalazzuk rájuk a maradék szószt. Tépkedjük rájuk a light mozzarellát. Helyezzük 190 C-os sütőbe és süssük készre kb. 15 perc alatt. Ha kész, tálalhatjuk azonnal.
250 g Szarvasi ricotta
Kb. 250g, db Cukkini
100 g Szarvasi mozzarella light
300 g Spenótlevél
1 doboz Paradicsom konzerv
2 gerezd Fokhagyma
1 fej Hagyma
1 ek. Provancei fűszerkeverék
1-2 csipet Szerecsendió
Só
Bors
2 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!