leendő
partnereinknek

Cukkíni krémleves mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A cukkínit mossuk meg, távolítsuk el a végeit és daraboljuk fel. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.

2.

Forrósítsunk fel vajat egy lábosban. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.

3.

Adjuk hozzá a cukkínit, majd öntsük fel forró húslevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 25 percig.

4.

Mielőtt pürésítenénk, vegyünk ki belőle néhány darab cukkínit, így a krémes levesben cukkíni darabok is lesznek az izgalmasabb textúra érdekében.

5.

Tegyük a levesbe a megmosott bazsalikom és petrezselyem leveleket. Pürésítsük egy botmixerrel, majd keverjük a forró levesbe a mascarponét és a parmezán sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor osszuk el a tányérokban a korábban kivett cukkíni darabokat. Tálalhatjuk forrón, langyosan, de akár hidegen is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

1000 g Cukkini

0,8 l Húsleves

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

40 g Parmezán sajt

10 db Bazsalikom levél

1 kis csokor Petrezselyemzöld

15 g Vaj