Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , zeller1.
A cukkínit mossuk meg, távolítsuk el a végeit és daraboljuk fel. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.
2.
Forrósítsunk fel vajat egy lábosban. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
3.
Adjuk hozzá a cukkínit, majd öntsük fel forró húslevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 25 percig.
4.
Mielőtt pürésítenénk, vegyünk ki belőle néhány darab cukkínit, így a krémes levesben cukkíni darabok is lesznek az izgalmasabb textúra érdekében.
5.
Tegyük a levesbe a megmosott bazsalikom és petrezselyem leveleket. Pürésítsük egy botmixerrel, majd keverjük a forró levesbe a mascarponét és a parmezán sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor osszuk el a tányérokban a korábban kivett cukkíni darabokat. Tálalhatjuk forrón, langyosan, de akár hidegen is.
100 g Szarvasi mascarpone
1000 g Cukkini
0,8 l Húsleves
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Parmezán sajt
10 db Bazsalikom levél
1 kis csokor Petrezselyemzöld
15 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!