leendő
partnereinknek

Csúsztatott palacsinta torta tiramisu töltelékkel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tojás , tej , glutén

Elkészítés

1.

Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval. A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.

2.

Készítsük el a tölteléket is. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét és a rövid eszpresszót. Verjük fel külön a fehérjét is és keverjük hozzá a mascarponés töltelékhez. Tegyük hűtőbe, akár pár órára is.

3.

Kezdjük el sütni a vastag palacsintákat palacsintasütőben kevés olajon, vagy margarinon. Csak az egyik oldalukat süssük meg. Tegyük a megsült palacsintát egy tálra a sült felével lefelé. A tetejét szórjuk meg cukros kakaóporral és kenjük meg a kávés mascarpone krémmel. Ugyanígy folytassuk a torta összeállítását, amíg tart a tészta és a töltelék. A legfelső palacsintát fordítva helyezzük az előzőre, azaz a sült feléve fölfelé. Olvadt csokoládéval öntsük le a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára.

Hozzávalók

PALACSINTA:

4 db Tojás

500 ml Tej

60 g Cukor

300 g Liszt

45 g Vaj

TÖLTELÉK:

250 g Szarvasi mascarpone

3 db Tojás

250 ml Kávé

60 g Cukor

1-2 ek. Cukrozott kakaópor