leendő
partnereinknek

Csokitorta mascarponével és krémlikőrrel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A kakaóport keverjük jól el a forró vízben. Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, vagy kókuszolajat. Keverjük egy habverővel jó simára. Keverjük hozzá egyenként a tojásokat is.

2.

Ezután keverjük hozzá jó simára a leszitált lisztet, a sütőport és a csipet sót.

3.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Ha kivettük, hagyjuk hűlni.

4.

Ha már hűlt valamelyest, akkor vágjuk 4 egyforma csíkra. Majd mindegyik csíkot vágjuk úgy félbe, hogy fele olyan vastag legyen a tészta. Így 8 egyforma lapot kapunk.

5.

Egy habverővel verjük fel a hideg mascarponét a tejszínnel, 1 dl krémlikőrrel és cukorral.

6.

Fektessünk le egy lapot egy tálcára, vagy tálra. Locsoljuk meg egy kis krémlikőrrel, majd kenjük meg a krémmel (annyi krémet használjunk, hogy elég legyen mind a 8 rétegre.) Folytassuk ezt összesen 4 tortalappal. Készítsünk ugyanígy egy másik tortát is. Tegyük hűtőbe pár órát. Tálalás előtt reszeljük meg tejcsokival, vagy étcsokival.

Hozzávalók

A KRÉMHEZ:

200g, kb. 200 ml Tejszín

500 g Szarvasi mascarpone

(Baileys) 150 ml Krémlikőr

30 g Cukor

Díszítéshez kb. 50 g Étcsoki

A TÉSZTÁHOZ:

200 g Vaj

80 ml Víz

3 ek. Kakaópor

3 db Tojás

200 g Cukor

200 g Liszt

1 tk. Sütőpor