Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , szójabab , tojás , glutén1.
A kakaóport keverjük jól el a forró vízben. Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, vagy kókuszolajat. Keverjük egy habverővel jó simára. Keverjük hozzá egyenként a tojásokat is.
2.
Ezután keverjük hozzá jó simára a leszitált lisztet, a sütőport és a csipet sót.
3.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Ha kivettük, hagyjuk hűlni.
4.
Ha már hűlt valamelyest, akkor vágjuk 4 egyforma csíkra. Majd mindegyik csíkot vágjuk úgy félbe, hogy fele olyan vastag legyen a tészta. Így 8 egyforma lapot kapunk.
5.
Egy habverővel verjük fel a hideg mascarponét a tejszínnel, 1 dl krémlikőrrel és cukorral.
6.
Fektessünk le egy lapot egy tálcára, vagy tálra. Locsoljuk meg egy kis krémlikőrrel, majd kenjük meg a krémmel (annyi krémet használjunk, hogy elég legyen mind a 8 rétegre.) Folytassuk ezt összesen 4 tortalappal. Készítsünk ugyanígy egy másik tortát is. Tegyük hűtőbe pár órát. Tálalás előtt reszeljük meg tejcsokival, vagy étcsokival.
200g, kb. 200 ml Tejszín
500 g Szarvasi mascarpone
(Baileys) 150 ml Krémlikőr
30 g Cukor
Díszítéshez kb. 50 g Étcsoki
200 g Vaj
80 ml Víz
3 ek. Kakaópor
3 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!