leendő
partnereinknek

Csokis sajtkrémtorta mascarponéval

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal.

2.

Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.

3.

Közben készítsük el a krémet. Keverjük össze a mascarponét a krémsajttal, a cukorral, a tejszínnel és a vanília aromával. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojásokat.

4.

A csokit olvasszuk föl és apránként keverjük a krémhez. Öntsük a krémet a keksz alapra.

5.

Vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 150 C-ra. A tortát süssük meg benne 60-70 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.

6.

A bevonathoz a tejszínt hozzuk forrásba, majd öntsük a csokoládéra. 1 perc múlva keverjük simára. Öntsük a torta tetejére. Hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe pár órára, majd tálaljuk.

Hozzávalók

A MASCARPONÉS TÖLTELÉKHEZ:

500 g Szarvasi mascarpone

400 g Tejszínes szendvicskrém

200 g Cukor

60 ml Tejszín

225 g Étcsoki

1 ek. Vanília aroma

3 db Tojás

A CSOKOLÁDÉS BEVONATHOZ:

225 g Étcsoki

120 ml Tejszín

AZ ALAPHOZ:

20 db Oreo

2-3 g Vaj