leendő
partnereinknek

Csokis meggyes torta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén , szójabab

Elkészítés

1.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel a barna cukorral és a vízzel.

2.

Majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval.

3.

A felvert tojássárgájához adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, és folyamatosan adagoljuk hozzá a felvert tojás kemény habját. Óvatosan keverjük hozzá, hogy a habot ne törjük össze.

4.

A kész masszát öntsük egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába. Simítsuk el.

5.

180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, (Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy megsült-e.)

6.

Majd hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk fel három részre.

7.

Készítsük el a krémet: Verjük fel a vaníliás pudingport 2 dl tejjel, majd keverjük simára a doboz Szarvasi Mascarponéval

8.

Az alsó tortalapot kenjük meg meggydzsemmel, majd kenjük rá a krémet. Rakjuk rá a jól lecsöpögtetett meggyet, majd következik a következő tortalap, amire szintén rákerül a dzsem, a krém és a meggy. Majd a harmadik tortalap tetejét kenjük meg meggydzsemmel.

9.

Készítsük el a csoki mázat. Vízgőz fölött olvasszuk össze a kockáira tört csokoládét, a vajat és a pici étolajat. Kenjük be vele a tortát. Kis időre tegyük hűtőbe, míg a csoki máz megköt rajta.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

6 db Tojás

30 ml Víz

100 g Liszt

6 ek. Barna cukor

2 tk. Sütőpor

2 ek. Kakaópor

1 üveg, kb 250 g Meggybefőtt

1 csomag Vaníliás pudingpor

200 g MEGGYDZSEM

5 g Vaj

100 g Étcsoki

1/2 ek. Olaj

1 csipet Só