Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén , szójabab1.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel a barna cukorral és a vízzel.
2.
Majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval.
3.
A felvert tojássárgájához adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, és folyamatosan adagoljuk hozzá a felvert tojás kemény habját. Óvatosan keverjük hozzá, hogy a habot ne törjük össze.
4.
A kész masszát öntsük egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába. Simítsuk el.
5.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, (Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy megsült-e.)
6.
Majd hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk fel három részre.
7.
Készítsük el a krémet: Verjük fel a vaníliás pudingport 2 dl tejjel, majd keverjük simára a doboz Szarvasi Mascarponéval
8.
Az alsó tortalapot kenjük meg meggydzsemmel, majd kenjük rá a krémet. Rakjuk rá a jól lecsöpögtetett meggyet, majd következik a következő tortalap, amire szintén rákerül a dzsem, a krém és a meggy. Majd a harmadik tortalap tetejét kenjük meg meggydzsemmel.
9.
Készítsük el a csoki mázat. Vízgőz fölött olvasszuk össze a kockáira tört csokoládét, a vajat és a pici étolajat. Kenjük be vele a tortát. Kis időre tegyük hűtőbe, míg a csoki máz megköt rajta.
250 g Szarvasi mascarpone
6 db Tojás
30 ml Víz
100 g Liszt
6 ek. Barna cukor
2 tk. Sütőpor
2 ek. Kakaópor
1 üveg, kb 250 g Meggybefőtt
1 csomag Vaníliás pudingpor
200 g MEGGYDZSEM
5 g Vaj
100 g Étcsoki
1/2 ek. Olaj
1 csipet Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!