leendő
partnereinknek

Csokis-mazsolás ricotta fánk

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , szójabab

Elkészítés

1.

Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. (Ha felnőtteknek készül, akkor rumba.)

2.

Keverjük simára a ricottát a tojással.

3.

Majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el benne. Végül szórjuk bele a lisztet és a sütőport, majd a leszűrt mazsolát, a citromhéjat és az apróra vágott csokit. Keverjük jó simára.

4.

Forrósítsunk föl bő olajat egy serpenyőben. Két evőkanál segítségével szaggassunk az olajba diónyi tésztadarabokat. Ha szép barnák, akkor egy szűrőkanállal vegyük ki őket és itassuk le róluk konyhai papírtörlővel a felesleges olajat. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

200 g Liszt

2-3 ek. / kb. 50 ml Joghurt

50 g / 2-3 ek. Mazsola

50 g Étcsoki

1 db Citrom

1 tasak / 2-3 tk. Sütőpor

Olaj a sütéshez

Néhány g Porcukor