leendő
partnereinknek

Csirkés, mascarponés vitale tészta spenóttal és aszalt paradicsommal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás , mustár

Elkészítés

1.

Tegyünk fel forrni vizet a tésztának. A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra, vagy kockákra. A megpucolt fokhagyma gerezdeket vágjuk vékony szeletekre.

2.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és pirítsuk meg rajta a fokhagyma szeleteket.

3.

Majd adjuk hozzá a csirkét és pirítsuk meg azt is. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ezután Adjuk hozzá a mascarponét és a mustárt. Keverjük jól el, majd 2-3 percig forraljuk össze.

4.

Közben vágjuk csíkokra az aszalt paradicsomot és adjuk a húshoz.

5.

Mindeközben főzzük meg a tésztát 4-6 perc alatt, majd alaposan szűrjük le.

6.

Keverjük a tésztát a raguhoz. Végül adjuk hozzá a fiatal spenótleveleket is, és jól forgassuk össze a tésztával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

300 g Orsó sporttészta

2 nagyobb szelet Csirkemell filé

100 G ASZALT PARADICSOM OLAJBAN

1 nagy ek. Mustár

2 ek. Olívaolaj

Bors