Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Vágjuk nagyobb kockákra a szalonnát. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd adjuk hozzá a szalonnát és pirítsuk meg.
2.
Közben aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk meg a kisült szalonna zsíron. Adjuk hozzá a babérlevelet.
3.
Vágjuk cikkekre a gombát és nagyobb darabokra a csirkecomb filét.
4.
Először adjuk a gombát a hagymához és pirítsuk 4-5 percig.
5.
Majd adjuk a csirkét is hozzá és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk az ételt.
6.
Ezután vegyük lejjebb a lángot, öntsünk hozzá 1-2 dl húslevest, vagy vizet,és lefedve pároljuk készre kb. 25 perc alatt.
7.
A főzés végén adjuk hozzá a mascarponét és a leszűrt és leöblített gyöngyhagymát. Reszeljük bele a két fokhagyma gerezdet. Forraljuk össze az ételt, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.
30 g Szarvasi mascarpone
500 g Csirkecomb filé
150 g Nyers kolozsvári szalonna
200 g Csiperkegomba
1 kis üveg Gyöngyhagyma
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kakukkfű
2 db Babérlevél
1 csokor Petrezselyemzöld
1-2 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!