Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1,
A spenótlevelet olvasszuk ki és egy evőkanál vajon pirítsuk meg egy perc alatt. Ízesítsük sóval, borssal és reszelt fokhagymával.
2.
A csirkemell filéket vágjuk be félbe a vastagabb felüktől kezdve befelé, hajtsuk ki, majd klopfoljuk ki őket. Sózzuk, borsozzuk. Tegyünk beléjük sonkaszeleteket, spenótot és reszelt mozzarella sajtot egyenlően elosztva a 4 csirkemell filé között. Hajtsuk be a széleiket egy kicsit és jó szorosan tekerjük föl őket. Majd csomagoljuk be őket szorosan alufóliába.
3.
Egy tepsibe, vagy hőálló tálba öntsünk egy kevés forró vizet és helyezzük bele a becsomagolt csirkemelleket.
4.
Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra az édesburgonyát. Tegyük a csirkemellek mellé őket. Majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezalatt a csirke is és az édesburgonya is elkészül.
5.
Ha kész, vegyük ki a sütőből és várjunk pár percet. Majd csomagoljuk ki a csirkemelleket és forró olajon egy serpenyőben pirítsuk körbe az oldalait mindenhol. Majd 2-3 perc pihentetés után szeleteljük föl őket.
6.
Közben pároljuk meg a zöldbabot is. Tálaljuk az édesburgonya kockákkal együtt a csirkemell tekercsek mellé.
Reszelt, 150 g Szarvasi pizza mozzarella
4 szelet Csirkemell filé
100 g Sonka
200 g Spenótlevél
800 g Édesburgonya
300 g Zöldbab
20 g Vaj
3-4 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
KEVÉS OLAJ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!