leendő
partnereinknek

Csirkemell tekercs ricottával és aszalt paradicsommal töltve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.

2.

A ricottát keverjük össze az apróra vágott aszalt paradicsommal és a szintén apróra vágott bébi spenóttal. Sózzuk, borsozzuk. (Ha az aszalt paradicsom nem olajban van eltéve, hanem csak szárazon, akkor előtte áztassuk be fél órára legalább langyos vízbe.)

3.

Felezzük meg a tölteléket és nyomkodjuk el jól a csirkemell filéken úgy, hogy a hús széleitől legyen 1 cm kb, ahová nem teszünk tölteléket. Itt hajtsuk be, majd szépen tekerjük föl jó szorosan a szokásos módon mindkét csirkemellet.

4.

Ezután tekerjük be őket szép vékonyra szelt nyers sonkával, vagy baconnel. Majd csomagoljuk be mindkét filét szorosan alufóliába.

5.

Melegítsük elő a sütőt 170C-ra, majd öntsünk egy mélyebb sütőtálba kb. 2 cm-nyi forró vizet. Ebbe a vízfürdőbe helyezzük az alufóliába tekert csirkemelleket. Így gőzben süssük 25-30 percig.

6.

Miután kivettük, vegyük ki a fóliából őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk föl egy kis olajat és ebben süssük alaposan körbe a hústekercseket. Ha kész, tegyük félre 4-5 percig pihenni, majd szeleteljük fel őket. Tálaljuk zöld salátával, vagy más kedvenc köretünkkel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

2 nagyobb szelet Csirkemell filé

5 szelet Sonka

6-8 db Aszalt paradicsom

20 g Bébi spenót

Bors

Tálaláshoz 50-60 g Vegyes saláta