Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej1.
A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
2.
A ricottát keverjük össze az apróra vágott aszalt paradicsommal és a szintén apróra vágott bébi spenóttal. Sózzuk, borsozzuk. (Ha az aszalt paradicsom nem olajban van eltéve, hanem csak szárazon, akkor előtte áztassuk be fél órára legalább langyos vízbe.)
3.
Felezzük meg a tölteléket és nyomkodjuk el jól a csirkemell filéken úgy, hogy a hús széleitől legyen 1 cm kb, ahová nem teszünk tölteléket. Itt hajtsuk be, majd szépen tekerjük föl jó szorosan a szokásos módon mindkét csirkemellet.
4.
Ezután tekerjük be őket szép vékonyra szelt nyers sonkával, vagy baconnel. Majd csomagoljuk be mindkét filét szorosan alufóliába.
5.
Melegítsük elő a sütőt 170C-ra, majd öntsünk egy mélyebb sütőtálba kb. 2 cm-nyi forró vizet. Ebbe a vízfürdőbe helyezzük az alufóliába tekert csirkemelleket. Így gőzben süssük 25-30 percig.
6.
Miután kivettük, vegyük ki a fóliából őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk föl egy kis olajat és ebben süssük alaposan körbe a hústekercseket. Ha kész, tegyük félre 4-5 percig pihenni, majd szeleteljük fel őket. Tálaljuk zöld salátával, vagy más kedvenc köretünkkel.
250 g Szarvasi ricotta
2 nagyobb szelet Csirkemell filé
5 szelet Sonka
6-8 db Aszalt paradicsom
20 g Bébi spenót
Só
Bors
Tálaláshoz 50-60 g Vegyes saláta
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!