
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Cimkék
ÜnnepiAllergének
tej500 g Szarvasi mascarpone
4 szelet Csirkemell filé
1 ek. Tárkony
150 ml Fehérbor
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 g Vaj
Olaj a sütéshez
Só
Bors
1.
A csirkemell filéket vágjuk el úgy, hogy mindegyikből kapjunk két vékonyabb szeletet. Sózzuk, borsozzuk.
2.
Vágjunk finomra egy hagymát és két fokhagyma gerezdet. Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd ezen fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kis lángon, 4-5 perc alatt.
3.
Majd öntsük fel borral és nagy lángon forraljuk el.
4.
Közben egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára a csirkemell szeleteket.
5.
Ha elforrt a bor, tegyük bele a mascarponét és a tárkonyt. Keverjük el jól, majd adjuk hozzá a csirkét. Kis lángon, lefedve pároljuk a szószban pár percig, míg teljesen el nem készül. Tálaljuk rizzsel és kedvenc zöldségünkkel.
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!