leendő
partnereinknek

Csirkemell mascarponéval, tárkonnyal és fehérborral

CSIRKEMELL MASCARPONÉVAL, TÁRKONNYAL ÉS FEHÉRBORRAL

Elkészítési idő

30-60 perc

CSIRKEMELL MASCARPONÉVAL, TÁRKONNYAL ÉS FEHÉRBORRAL

Kategória

Főételek

CSIRKEMELL MASCARPONÉVAL, TÁRKONNYAL ÉS FEHÉRBORRAL

Cimkék

Ünnepi
CSIRKEMELL MASCARPONÉVAL, TÁRKONNYAL ÉS FEHÉRBORRAL

Allergének

tej

Hozzávalók

4 szelet Csirkemell filé

1 ek. Tárkony

150 ml Fehérbor

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 g Vaj

Olaj a sütéshez

Bors

Elkészítés

1.

A csirkemell filéket vágjuk el úgy, hogy mindegyikből kapjunk két vékonyabb szeletet. Sózzuk, borsozzuk.

2.

Vágjunk finomra egy hagymát és két fokhagyma gerezdet. Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd ezen fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kis lángon, 4-5 perc alatt.

3.

Majd öntsük fel borral és nagy lángon forraljuk el.

4.

Közben egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára a csirkemell szeleteket.

5.

Ha elforrt a bor, tegyük bele a mascarponét és a tárkonyt. Keverjük el jól, majd adjuk hozzá a csirkét. Kis lángon, lefedve pároljuk a szószban pár percig, míg teljesen el nem készül. Tálaljuk rizzsel és kedvenc zöldségünkkel.