leendő
partnereinknek

Csirkemell gombával és mozzarellával töltve, baconbe tekerve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, ezen kezdjük el pirítani a hagymát és a fokhagymát.

2.

Ezalatt vágjuk vékony szeletekre a gombát. Adjuk a hagymához és pirítsuk meg. Fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Ha a gomba elfőtte a levét, akkor adjunk hozzá frissen vágott petrezselyem zöldet is. Hagyjuk hűlni.

3.

Mikor már nem forró, adjuk hozzá a lereszelt mozzarella sajtot.

4.

A csirkemell filékbe vágjunk egy mély nyílást egy hosszú, vékony pengéjű éles késsel. Ebbe a hosszú mélyedésbe kézzel tömködjük bele a tölteléket.

5.

Sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket, majd tekerjük bea bacon szeletekbe. Forró olajon pirítsuk körbe.

6.

190 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt. Majd kivéve a sütőből pihentessük kb. 10 percig. Ezután szeleteljük és tálaljuk kedvenc burgonya köretünkkel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 szelet Csirkemell filé

250 g Gomba

6 g Bacon

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 csokor Petrezselyemzöld

1 tk. Kakukkfű

Bors

3 ek. Olaj