leendő
partnereinknek

Csirkemájas, spenótos, ricottás lasagne

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Olvasszuk ki a spenótot és jól csöpögtessük le. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2.

Csíkozzuk fel a bacont, és egy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg.

3.

Közben vágjuk kisebb darabokra a májat, és pirítsuk meg a baconön. Adjuk hozzá a spenótot, és a ricottát keverjük jól el, majd forrósítsuk fel újra. Ízesítsük sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával.

4.

Egy sütőtál aljára kanalazzunk a korábban elkészített paradicsomszószból és jól kenjük el. Tegyünk rá egy réteg lasagna lapot. Erre szedjünk a ricottás csirkemájból, majd erre újra helyezzünk egy réteg lasagna lapot. Tegyük rá a maradék tölteléket, végül rakjuk le az utolsó réteg lasagnét. Erre pedig kanalazzuk a paradicsomszósz másik felét. Szórjuk meg parmezánnal és tegyük a sütőbe. Süssük kb. 25-30 percig, míg elkészül.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

500 g Csirkemáj

100 g Bacon

darabolt 450 g Spenótlevél

9 lap Lasagne tészta

2-3 gerezd Fokhagyma

50 g Parmezán sajt

Bors

1 ek. Olaj