Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Olvasszuk ki a spenótot és jól csöpögtessük le. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2.
Csíkozzuk fel a bacont, és egy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg.
3.
Közben vágjuk kisebb darabokra a májat, és pirítsuk meg a baconön. Adjuk hozzá a spenótot, és a ricottát keverjük jól el, majd forrósítsuk fel újra. Ízesítsük sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával.
4.
Egy sütőtál aljára kanalazzunk a korábban elkészített paradicsomszószból és jól kenjük el. Tegyünk rá egy réteg lasagna lapot. Erre szedjünk a ricottás csirkemájból, majd erre újra helyezzünk egy réteg lasagna lapot. Tegyük rá a maradék tölteléket, végül rakjuk le az utolsó réteg lasagnét. Erre pedig kanalazzuk a paradicsomszósz másik felét. Szórjuk meg parmezánnal és tegyük a sütőbe. Süssük kb. 25-30 percig, míg elkészül.
250 g Szarvasi ricotta
500 g Csirkemáj
100 g Bacon
darabolt 450 g Spenótlevél
9 lap Lasagne tészta
2-3 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
Só
Bors
1 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!