Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
2.
A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezán sajttal. A csirkemelleket először forgassuk meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a parmezán és a zsemlemorzsa keverékével. Forró olajban süssük ki őket. A ciabattát szeljük ketté. Az alsó felét vajazzuk ki. Tegyük rá a csirkemell filéket, erre kanalazzunk paradicsom szószt. A paradicsom szószra pedig tegyük a felszeletelt mozzarella sajtot.
3.
Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe a szendvicset, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Tegyük oda a felső felét is ciabattának, legyen az is finom ropogós. Ha kész, vegyük ki és vágjuk félbe. Hagyjuk kicsit hűlni, amíg fogyasztható nem lesz.
100 g Szarvasi mozzarella
2 szelet Csirkemell filé
3-4 ek. Paradicsom szósz
50 g Liszt
2 ek. Zsemlemorzsa
2 ek. Reszelt parmezán
1 db Ciabatta
kb 30 g Vaj
Só
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!