leendő
partnereinknek

Csirke parmigiana szendvics

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.

2.

A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezán sajttal. A csirkemelleket először forgassuk meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a parmezán és a zsemlemorzsa keverékével. Forró olajban süssük ki őket. A ciabattát szeljük ketté. Az alsó felét vajazzuk ki. Tegyük rá a csirkemell filéket, erre kanalazzunk paradicsom szószt. A paradicsom szószra pedig tegyük a felszeletelt mozzarella sajtot.

3.

Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe a szendvicset, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Tegyük oda a felső felét is ciabattának, legyen az is finom ropogós. Ha kész, vegyük ki és vágjuk félbe. Hagyjuk kicsit hűlni, amíg fogyasztható nem lesz.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 szelet Csirkemell filé

3-4 ek. Paradicsom szósz

50 g Liszt

2 ek. Zsemlemorzsa

2 ek. Reszelt parmezán

1 db Ciabatta

kb 30 g Vaj

Olaj a sütéshez