leendő
partnereinknek

Cseresznyés mini muffin

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. Ezután vágjuk nagyobb darabokra.

2.

Keverjük ki egy habverővel a ricottát. Adjuk hozzá az egyik tojást, újra keverjük ki, majd adjuk hozzá a másik tojást is és ezzel is keverjük simára.

3.

Adjuk hozzá a joghurtot, a citromlét, a citromhéjat és a vanília aromát. Közben a felolvasztott vajat hűtsük egy kicsit vissza és adjuk ezt is a ricottához. Keverjük jól el benne.

4.

Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Keverjük a ricottás mixhez, de ne keverjük túl.

5.

Ezután keverjük bele a cseresznyét egy műanyag lapáttal.

6.

Egy mini muffin tálcát enyhén vajazzunk ki, majd kanalazzuk bele a mixet.

7.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20-25 percig, majd tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

250 g Cseresznye

250 ml Joghurt

2 db Tojás

100 g Vaj

150 g Porcukor

1 ek. Vanília aroma

1 ek. CITROMLÉ

4-5 tk. Citromhéj

250 g Liszt

1/2 tasak, kb. 1 tk. Sütőpor

1/2 tk Szódabikarbóna

1 csipet Só