Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. Ezután vágjuk nagyobb darabokra.
2.
Keverjük ki egy habverővel a ricottát. Adjuk hozzá az egyik tojást, újra keverjük ki, majd adjuk hozzá a másik tojást is és ezzel is keverjük simára.
3.
Adjuk hozzá a joghurtot, a citromlét, a citromhéjat és a vanília aromát. Közben a felolvasztott vajat hűtsük egy kicsit vissza és adjuk ezt is a ricottához. Keverjük jól el benne.
4.
Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Keverjük a ricottás mixhez, de ne keverjük túl.
5.
Ezután keverjük bele a cseresznyét egy műanyag lapáttal.
6.
Egy mini muffin tálcát enyhén vajazzunk ki, majd kanalazzuk bele a mixet.
7.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20-25 percig, majd tálaljuk.
250 g Szarvasi ricotta
250 g Cseresznye
250 ml Joghurt
2 db Tojás
100 g Vaj
150 g Porcukor
1 ek. Vanília aroma
1 ek. CITROMLÉ
4-5 tk. Citromhéj
250 g Liszt
1/2 tasak, kb. 1 tk. Sütőpor
1/2 tk Szódabikarbóna
1 csipet Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!