Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Reggelik
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A cukkinit vágjuk félbe keresztben és szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk kb 15 percig állni.
2.
A ricottát keverjük el a citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal.
3.
A besózott cukkiniről alaposan szárítsuk le a nedvességet. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kevés olíva olajon grillezzük meg a cukkini szeleteket.
4.
A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy ek vajon süssünk belőlük rántottát. Egy habverővel folyamatosan kevergessük, hogy ne rögösödjön, hanem krémes legyen.
5.
A croissant-okat vágjuk félbe, kenjük meg őket a citromhéjas ricottával. Kanalazzuk bele a rántottát, és tegyük rá a sonkát és a cukkinit. Opcionálisan tehetünk még bele piros kaliforniai paprikát is.
125 g Szarvasi ricotta
4 db Croissant
1 db Citrom
1 db Cukkini
6 db Tojás
8 szelet Csirkemell sonka
15 g Vaj
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!