leendő
partnereinknek

Croissant szendvics ricottával rántottával és grillezett cukkinivel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cukkinit vágjuk félbe keresztben és szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk kb 15 percig állni.

2.

A ricottát keverjük el a citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal.

3.

A besózott cukkiniről alaposan szárítsuk le a nedvességet. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kevés olíva olajon grillezzük meg a cukkini szeleteket.

4.

A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy ek vajon süssünk belőlük rántottát. Egy habverővel folyamatosan kevergessük, hogy ne rögösödjön, hanem krémes legyen.

5.

A croissant-okat vágjuk félbe, kenjük meg őket a citromhéjas ricottával. Kanalazzuk bele a rántottát, és tegyük rá a sonkát és a cukkinit. Opcionálisan tehetünk még bele piros kaliforniai paprikát is.

Hozzávalók

125 g Szarvasi ricotta

4 db Croissant

1 db Citrom

1 db Cukkini

6 db Tojás

8 szelet Csirkemell sonka

15 g Vaj

1-2 ek. Olívaolaj

Bors