leendő
partnereinknek

Cordon bleu

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A karajt vágjuk 4 egyforma vastag szeletre. Verjük ki őket szép nagyra.

2.

A szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk. Fektessük rájuk a sonka szeleteket, majd szórjuk meg őket lereszelt Szarvasi Füstölt Mozzarellával. A széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel szépen őket.

3.

Panírozzuk be őket a szokásos módon lisztbe, tojásba és nagy szemű zsemlemorzsába.

4.

Egy serpenyőben forrósítsunk föl egy kis olajat egy evőkanál vajjal. Ebben süssük meg a borjútekercseket szép arany barnára. Ha vastagok lennének a tekercsek, akkor a zsiradékban sütés után fejezzük be a sütést forró sütőben 5 perc alatt. Tálaljuk sült krumplival és kedvenc párolt zöldségünkkel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

600 g Borjúkaraj

4 szelet Sonka

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

Vaj vagy Olaj a sütéshez

Bors