Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
A citromos torta elkészítése előtt, melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.
2.
A puha vajat verjük fel a cukorral és a vaníliával. Majd egyenként üssük bele a tojást és jól keverjük el.
3.
Majd keverjük hozzá a citromhéjat, citromlét, sütőport, lisztet, ricottát és kevés tejet.
4.
Béleljünk ki egy kb. 20 cm-es sütőformát sütőpapírral, az oldalát pedig kenjük ki vajjal. Öntsük bele a tésztát, majd a sütőben süssük 30-35 percig, míg aranybarna nem lesz.
5.
Ha kész a citromos ricotta torta, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük. Tálaljuk a porcukorral felvert mascarponéval és friss málnával.
250 g Szarvasi ricotta
115 g Vaj
3 db Tojás
150 g Cukor
1 tk. Vanília őrlemény
1 db Citrom
3 ek. Citromlé
140 g Liszt
2 tk. Sütőpor
60 ml Tej
1 g Szarvasi mascarpone
50 g Porcukor
Néhány g Málna
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!