leendő
partnereinknek

Citromos ricotta torta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A citromos torta elkészítése előtt, melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.

2.

A puha vajat verjük fel a cukorral és a vaníliával. Majd egyenként üssük bele a tojást és jól keverjük el.

3.

Majd keverjük hozzá a citromhéjat, citromlét, sütőport, lisztet, ricottát és kevés tejet.

4.

Béleljünk ki egy kb. 20 cm-es sütőformát sütőpapírral, az oldalát pedig kenjük ki vajjal. Öntsük bele a tésztát, majd a sütőben süssük 30-35 percig, míg aranybarna nem lesz.

5.

Ha kész a citromos ricotta torta, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük. Tálaljuk a porcukorral felvert mascarponéval és friss málnával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

115 g Vaj

3 db Tojás

150 g Cukor

1 tk. Vanília őrlemény

1 db Citrom

3 ek. Citromlé

140 g Liszt

2 tk. Sütőpor

60 ml Tej

TÁLALÁSHOZ:

1 g Szarvasi mascarpone

50 g Porcukor

Néhány g Málna