
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A szalonnát vágjuk kockákra, majd pirítsuk meg egy kis olajon. A kisült zsíron pirítsuk meg a finomra vágott hagymát.
2.
Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a chilis fűszerkeveréket, a leszűrt babot és a kockára vágott paprikát. Pároljuk további 5-8 percig, majd sózzuk.
3.
Közben hámozzuk meg a krumplit és szeleteljük fel néhány mm-es szeletekre. A vaj felével kenjünk ki egy nagyobb sütőtálat, majd helyezzük rá a krumpli felét szépen elrendezve. Sózzuk kissé. Erre öntsük a babos chili felét. Erre a rétegre helyezzük a felszeletelt pizza mozzarellát, majd a hús másik felét. Végül fedjük le a maradék krumplival. Ezt is sózzuk meg.
4.
170 C-os sütőben süssük kb. egy órát, míg a krumpli puha nem lesz. Tálaljuk forrón.
200 g Szarvasi pizza mozzarella
1,5 kg, kb. 10-12 db Burgonya
800 g Darált marhahús
400 g Vörösbab
1 zöld Kaliforniai paprika
25 ek. Chilis bab fűszerkeverék
1 fej Hagyma
200 g Szalonna
50 g Vaj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!