leendő
partnereinknek

Chilis babos taco marhahússal és mozzarellával

CHILIS BABOS TACO MARHAHÚSSAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

CHILIS BABOS TACO MARHAHÚSSAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

CHILIS BABOS TACO MARHAHÚSSAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Cimkék

CHILIS BABOS TACO MARHAHÚSSAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

400 g Darált marhahús

12 db Kukorica taco kagyló

1 konzerv, kb. 400 g Vörösbab

1 konzerv, kb. 340 g Csemege kukorica

1 db Kaliforniai paprika

1 ek. Chilis bab fűszerkeverék

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 szál Sárgarépa

2 ek. Olívaolaj

Bors

15-30 (opcionális) g Tejföl

Elkészítés

1.

Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott sárgarépát és a lereszelt fokhagymát.

2.

Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg azt is, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a fűszereket és sózzuk meg. Öntsük hozzá a darabolt paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és pároljuk kb. 15 percig.

3.

Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített kukoricát és babot. Vágjuk kockákra a paprikát és adjuk hozzá azt is. Pároljuk további 5 percig.

4.

Tegyük a taco kagylókat egy sütőtálba, úgy hogy megtartsák egymást. Töltsük meg őket a chilis raguval. Szórjuk meg reszelt pizza mozzarellával a tetejüket.

5.

200 C-os sütőben süssük 5-8 percig, míg a sajt szépen rájuk olvad. Kínálhatunk hozzá egy kis tejfölt is. Tálaljuk főtt hosszú szemű rizzsel.