Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben olívaolajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát, a kis kockákra vágott sárgarépát és a lereszelt fokhagymát.
2.
Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg azt is, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a fűszereket és sózzuk meg. Öntsük hozzá a darabolt paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és pároljuk kb. 15 percig.
3.
Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített kukoricát és babot. Vágjuk kockákra a paprikát és adjuk hozzá azt is. Pároljuk további 5 percig.
4.
Tegyük a taco kagylókat egy sütőtálba, úgy hogy megtartsák egymást. Töltsük meg őket a chilis raguval. Szórjuk meg reszelt pizza mozzarellával a tetejüket.
5.
200 C-os sütőben süssük 5-8 percig, míg a sajt szépen rájuk olvad. Kínálhatunk hozzá egy kis tejfölt is. Tálaljuk főtt hosszú szemű rizzsel.
150 g Szarvasi pizza mozzarella
400 g Darált marhahús
12 db Kukorica taco kagyló
1 konzerv, kb. 400 g Vörösbab
1 konzerv, kb. 340 g Csemege kukorica
1 db Kaliforniai paprika
1 ek. Chilis bab fűszerkeverék
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Sárgarépa
2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
15-30 (opcionális) g Tejföl
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!