leendő
partnereinknek

Chilis babbal töltött zöldségek mozzarellával sütve

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg 5 perc alatt egy kis olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a chili fűszert. Kevergetve pirítsuk még 3 percig.

2.

Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Közben nyomkodjuk szét a keletkező rögöket.

3.

Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon pároljuk fél órát. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babot.

4.

Ezalatt vágjuk le a paprikák tetejét. A levágott részt aprítsuk fel és adjuk a chilihez. Magozzuk ki a paprikát, de ne vájjunk lyukat az aljára. A gombát tisztítsuk meg.

5.

Ha kész a chili, töltsük meg a zöldségeket. Tegyük őket tűzálló tálba, vagy tepsibe. Fedjük le őket külön-külön alufóliával és tegyük 200 C-os sütőbe fél órára, míg a zöldségek megpuhulnak kissé.

6.

Ezután vegyük le róluk a fóliát és tegyünk mindegyik tetejére egy-egy füstölt mozzarella szeletet. Tegyük vissza a sütőbe és olvasszuk a zöldségek tetejére 5-10 perc alatt. Tálaljuk rizzsel és salátával.

Hozzávalók

8 szelet, 100 g Szarvasi mozzarella sajt

4 db Pritamin paprika

4 db Csiperke gomba

500 g Darált sertéshús

1 doboz Paradicsom konzerv

400 g Vörösbab

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 ek. Chilis bab fűszerkeverék

2 ek. Olívaolaj