Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej1.
A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg 5 perc alatt egy kis olívaolajon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a chili fűszert. Kevergetve pirítsuk még 3 percig.
2.
Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Közben nyomkodjuk szét a keletkező rögöket.
3.
Öntsük hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon pároljuk fél órát. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babot.
4.
Ezalatt vágjuk le a paprikák tetejét. A levágott részt aprítsuk fel és adjuk a chilihez. Magozzuk ki a paprikát, de ne vájjunk lyukat az aljára. A gombát tisztítsuk meg.
5.
Ha kész a chili, töltsük meg a zöldségeket. Tegyük őket tűzálló tálba, vagy tepsibe. Fedjük le őket külön-külön alufóliával és tegyük 200 C-os sütőbe fél órára, míg a zöldségek megpuhulnak kissé.
6.
Ezután vegyük le róluk a fóliát és tegyünk mindegyik tetejére egy-egy füstölt mozzarella szeletet. Tegyük vissza a sütőbe és olvasszuk a zöldségek tetejére 5-10 perc alatt. Tálaljuk rizzsel és salátával.
8 szelet, 100 g Szarvasi mozzarella sajt
4 db Pritamin paprika
4 db Csiperke gomba
500 g Darált sertéshús
1 doboz Paradicsom konzerv
400 g Vörösbab
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Chilis bab fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!